Recept
Verse tomatensoep

Vegan smoothie met blauwe bessen
Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.
Bereidingswijze
Stap 1
Zet een soeppan op het vur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg daarna het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog maar minuten koken.
Stap 2
Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper en zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum.
Ingrediƫnten
1 ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
750 gr. romatomaten (in parten)
750 ml. water
1 groentebouillontablet (Maggi)
1 klein blikje tomatenpuree
scheutje kookroom
2 eetlepes olijfolie
Optioneel: verse basilicum
Eet smakelijk!
Bron: leukerecepten.nl



